Készült: 2020.03.15.

Kötelező tájékoztatás

Az összes homeopátiás készítmény hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak. A koronavírus járványban a nehézlégzés jelei esetén (légzési segédizmok használata jelzi) feltétlenül keresse fel kezelőorvosát!

Koronavírus-járvány

Mit tehetünk a homeopátiával?

A homeopátiának hosszú és hihetetlenül sikeres múltja van a járványok kezelésében és megelőzésében, ideértve a himlőt, kolerát, diftériát, maláriát, sárgalázat, meningitist, poliot, leptospirosist és az 1918-as halálos spanyol influenzát, amely világszerte közel 50 millió embert halálát okozta, és amelynek gyógyításában a homeopaták 98%-os gyógyulási arányt értek el. (1)

 

A homeopátia sikeresen alkalmazható vírusok okozta betegségek esetén is, biztonságos és gyors választ adhat ezekben a betegségekben is. Egy adott járvány kitörésekor a homeopaták meghatározzák a betegek többségét jellemző tüneteket, majd kiválasztanak egy vagy néhány homeopátiás gyógyszert, amelyek az esetek nagy részét lefedik. Járvány esetén ezek az ún. „genus epidemicus” homeopátiás szerek, gyakran a betegség megelőzésére is alkalmazhatók.

 

Járványok esetén a homeopátiás gyógyszer kiválasztásának és megfelelő mennyiségben történő előállításának teljes folyamata meglehetősen gyorsan befejeződhet. Az orvosokat és az egészségügyi végzettséggel nem rendelkezőket is gyorsan meg lehet tanítani a járványban alkalmazandó homeopátiás gyógyszerek használatára.

 1. Influenza-1918: Homeopathy to the Rescue

Kérdések és válaszok a korona influenza járványról

Hogyan védhetjük meg magunkat a legjobban?
 

 • Ne essünk pánikba!

 • A gondos kézmosás, személyi higiénés tanácsok betartása nélkülözhetetlen,

 • A testi kontaktus, puszi, ölelés és a közösségi terek kerülése is fontos

 • Ha volt korábban, ún. homeopátiás alkati szere, azt 4 hetente ismételje meg!

 • Alkalmazzon immunerősítést (lásd alább)

Mivel erősíthetjük az immunrendszerünket?
 

 • Szedjen D3 vitamint az életkorhoz kötött ajánlás felső határának megfelelően.(Napi adag:csecsemők 1000NE, kisgyermekek 2000NE, serdülőknél és felnőtteknél 4000NE)

 • Fogyasszunk több antioxidánst az étrendben, minden nap igyunk frissen facsart zöldség vagy gyümölcslevet, homoktövis készítményeket!
  A C-vitamin nagy adagjai (1-2 ezer mg –ha tolerálja a szervezete!)szintén segítenek a védelemben.

Fitoterápias megelőzés:

 • Ismert és elismert specifikus koronavírus-ellenes hatás:

kudzu- japán nyílgyökér (Pueraria montana)

bajkáli csucsóka (Scutellaria baicalensis)

 • tüdőgyulladás ellenes hatású:

bodza

édesgyökér(vérnyomásbetegek óvatosan fogyasszák!)

 • általános vírusellenes hatás:

grapefruitmag kivonat csepp 

gyömbér

kókuszolaj

fokhagyma, hagyma

 • fehérvérsejtszám emelő hatása van:

Echinacea csepp: (adagolás:1 hét szedés, 1 hét szünet)

Echinacea D4 vagy D6 homeopátiás gyógyszer (1 hétig 2x5 golyó naponta, majd 1 hét szünet)

Homeopátiás megelőzés (havonta ismételje):

 1. héten 3 egymást követő nap 1x 5 golyó Arsenicum album C30 (nem csak fertőzésprevenciós célzattal használható, hanem a betegségektől való félelem esetén is hasznos az alkalmazása, ami a jelenleg kialakulóban lévő pánikhangulatot is segít enyhíteni)

 2. héten 2x 5 golyó Camphora , C200 (két napigl)

 3. héten 1 tubus Oscillococcinum (egyszeri bevétel)

 4. héten 2x 5 golyó Camphora , C200  (egy napig)

Mit tegyek, ha megbetegszem?
 

A cikk a Kínai Gyógyszerészeti Szövetségtől származik, és kórházi gyógyszerészek számára készült. Rengeteg első kézből származó adatot és a kínai esetek klinikai részleteit tartalmazza. A dolgozatban a klinikai képet / eseteket négy csoportra osztották. 

 

A csoport: Enyhe - légzési tünetek nélkül. [Olyan gyógyszerek tűnnek indokoltnak, mint a Gelsemium, az Eupatorium és a Bryonia.] 

 

B csoport: Mérsékelt - légúti tünetekkel, mint például a köhögés és a láz. A dokumentumban szereplő egyik jellegzetes tünet, hogy a betegeknek halvány vagy halványpiros a nyelve. A köhögés száraz, vagy kevés sárga köpettel jár. A torok száraz. [Úgy tűnik, a Bryonia, Antim tart, Ars-alb és Phosphorus indikáltak.] 

 

C csoport: súlyos tünetek - nehezített légzéssel. A dokumentumban szereplő egyik jellegzetes tünet, hogy a betegek nyelve vörös vagy sárgás lepedékkel fedett ebben a szakaszban. A beteg mozgáskor zihál. Ilyen tünetekkel feltétlen orvoshoz kell fordulni, kórházi kezelés szükséges![Javasolhatók az olyan gyógyszerek, mint a Lycopodium, Pyrogenium, Lachesis, Bryonia és Arsenic-alb]

 

D csoport: Kritikus - légzési elégtelenség, cianózis és kollapszus. A dokumentumban szereplő egyik jellegzetes tünet, hogy a betegek nyelve lila ebben a szakaszban. A mozgás ront, agitáció és izzadás jelentkezik hideg végtagokkal. Ezen a betegek kórházi kezelése során a kezelőorvos beleegyezésével adható homeopátiás kiegészítés, ún. adjuváns terápia. [Ebben a szakaszban hasznosak lehetnek az olyan gyógyszerek, mint a Merc-sol, Lachesis, Arsenic-alb, Hydrocyanic acid, Camphora, Antim-ars, Carbo-veg]

 

Adagolási útmutató: a legfontosabb szer a Camphora, de bármelyik lehet az alábbi táblázatból. Konzultáljon homeopata orvosával!

 • Enyhe fertőzés: Camphora  C 200, 1M 8 golyócskát teszünk 100 ml vízbe, 1 evőkanállal fogyasztunk belőle 6 óránként, amíg a tünetek nem enyhülnek. 30 perccel előtte és utána csak vizet fogyasszon.

 • Súlyos fertőzés: Camphora  C 200, 10M 8 golyócskát teszünk 100 ml vízbe, 1 evőkanállal fogyasztunk belőle 6 óránként, amíg a tünetek nagy mértékben nem enyhülnek. 30 perccel előtte és utána csak vizet fogyasszon.

 • Az általam javasolt gyógyszerek nem helyettesítik az orvosi kezeléseket.

 • Ha bármilyen fertőzésre utaló tünet jelentkezik Önnél, haladéktalanul KONZULTÁLNIA KELL orvosával, hogy kivizsgálhassa Önt, és alávesse magát az orvos által előírt kezeléseknek.

Tévhit: A koronavírus mindenki számára végzetes fertőzés

Ha megnézzük a legutóbbi járványok mortalitási arányait, sőt a szezonális influenzáét is, akkor rájövünk, hogy a Covid-19 a legtöbb ember számára nem életveszélyes fertőzés. 

 

Kínában a Covid-19 esetén a halálozási arány 2,5% körüli, de ahogy a diagnózis és a ismeretek fejlődnek, az irányítás és az előrejelzés is javul. A fertőzésben szenvedők többsége 50 év feletti, vagy valamilyen társbetegséggel is diagnosztizálták (pl. asztma, COPD, cukorbetegség). Még tisztázatlan okok miatt a Covid-19 általában enyhén érinti a 18 éves életkornál fiatalabb gyermekeket. Ők csak enyhe influenza-szerű betegségben szenvednek. Tehát a kisgyermekek szüleinek kevésbé kell szoronganiuk.

 

Irodalom:

 

[I] https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1600895 

[II] Report of the WHO-China Joint Mission on Coronavirus Disease 2019 (COVID-19). https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf

[III] Yang X, Yu Y, Xu J, Shu H, Xia Ja, Liu H, et al. Clinical course and outcomes of critically ill patients with SARSCoV-2 pneumonia in Wuhan, China: a single-centered, retrospective, observational study. Lancet Respir Med. 2020

[IV] Chen N, Zhou M, Dong X, et al. Epidemiological and clinical characteristics of 99 cases of 2019 novel coronavirus pneumonia in Wuhan, China: a descriptive study. Lancet 2020. Epub January 30, 2020

[V] https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-symptoms/

[VI] Shi H, Han X, Jiang N, et al. Radiological findings from 81 patients with COVID-19 pneumonia in Wuhan, China: a descriptive study. The Lancet. Published online February 24, 2020.