Tisztelt Szülők!

 

Rendelőnk betegrendelési oldalának >>felújítása<< befejeződött, június 3. csütörtökön délután visszaköltözünk a Lőcsei útra.

A megírt dokumentumokat (igazolás, táppénz, beutaló stb.) csütörtökön kb. 16 órától már itt tudják átvenni.

Az átállás nehézségei miatt az esetleges fennakadásokért szíves elnézésüket és türelmüket kérjük!

Június 7. hétfőtől a védőnők is a megszokott helyükön dolgoznak már.

POSZT-COVID ambulancia nyílik a Bethesda Gyermekkórházban!


Mi azt a POSZT-COVID? Heveny COVID-19 fertőzést átvészelő gyermekek jelentős hányadánál előfordulnak akár hónapokkal később is fennmaradó, több szervrendszert érinthető panaszok. Ezeket a tüneteket összefoglalóan poszt-COVID állapotnak nevezik.

‍Kik vizsgálják a gyermeket?
A Poszt-COVID Szakambulancia gyermekgyógyász, kardiológus, tüdőgyógyász, neurológus, gasztroenterológus, pszichiáter szakorvosok és szakpszichológusok együttműködésével, a COVID-19-fertőzéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdő betegek kivizsgálását, gondozását és rehabilitációját szolgálja.

Milyen tünetekkel érdemes jelentkezni?
Akiknél koronavírus-fertőzést követően hónapokkal később is, az életminőségüket jelentősen rontó tünetek - köhögés, nehézlégzés, mellkasi fájdalom, fáradékonyság, rossz közérzet, szédülés, fejfájás, fogyás vagy étvágytalanság, hasfájás, keringési problémák, viselkedési zavar, tanulási és koncentrációs problémák, álmatlanság, rémálmok, alvászavar, szorongás, érzékcsalódások - maradtak fenn.

️Az online időpontfoglalóhoz az alábbi kérdőív kitöltése után tudjuk átirányítani:


>>Bethesda Gyermekkórház Poszt-COVID Ambulancia COVID-19 kérdőív<<

Gyermekeket csak kitöltött kérdőívvel tudunk kivizsgálni!

A kérdőív kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe, az orvos ezek alapján tud felkészülni a gyermek kivizsgálására, közös érdekünk, hogy a szülőkkel együtt térképezzük fel ezt a sokrétű tünetegyüttest.

Várjuk Önöket szeretettel!

Az Operatív Törzs közleménye a 16-18 évesek oltásával kapcsolatban:


Az oltás feltétele a kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozat. A szülő személyes jelenléte – jelen jogszabályi környezetben – nem szükséges.
Egységesen az alábbi hozzájáruló nyilatkozatot kell használni minden érintett esetében. Saját, a kórház által előállított hozzájáruló nyilatkozatot egyik intézmény sem írhat elő az oltás feltételeként!

https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/szuloi_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_16_es_18_ev_kozotti_szemelyek_reszere.pdf

Hétfő reggeltől az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra. Több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg mától az időpontfoglaló.  A jogosultak erről ma SMS-értesítést is kapnak. Az oltásukra május 13. csütörtöktől - május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak.  Az oltás Pfizer vakcinával fog történni. Az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük, amely a >>koronavirus.gov.hu<< honlapról letölthető. A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás.
Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak,  május 18-ig betöltik a 16. életévüket illetve idén betöltik a 18. életévüket.
Felhívjuk a  figyelmet, hogy a Pfizer vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud most időpontot foglalni, a többi regisztrált továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tud jelenleg foglalni.
Az SMS-ben értesített fiatalokat arra kérjük, hogy mielőbb foglalják le az oltási időpontokat a >>www.eeszt.gov.hu<< oldalon, ahová a TAJ-szám és a születési dátum megadásával tudnak belépni,  majd ki tudják választani az oltás  időpontját és helyszínét. A véglegesített foglalásról visszaigazoló emailt kapnak, a visszaigazolást kérjük nyomtassák ki és vigyék magukkal a kórházi oltópontra.
Amennyiben  tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalniuk, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Mit kell vinni az oltásra?

 • kinyomtatott,  kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot,

 • kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról,

 • TAJ-kártyát,

 • személyi igazolványt.

Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak a >>www.vakcinainfo.gov.hu<< honlapon, ezután is megtehetik, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség.

Hírek a fiatalok COVID elleni oltásáról:

A kormány kéri az oltást igénylő 16 és 18 év közötti fiatalokat, illetve szüleiket, hogy május 7. péntekig regisztráljanak az oltásra a >>www.vakcinainfo.gov.hu<< honlapon. Csak az érvényes regisztrációval rendelkezők tudnak majd online időpontot foglalni a jövő hét második felében tervezett oltásra, amely Pfizer-vakcinával fog történni a kórházi oltópontokon. Az oltás a 16. életévet betöltött fiatalnak adható.

A 16-18 éves regisztráltak számára május 10-én, 11-én és 12-én lesz nyitva az online időpontfoglaló a koronavírus elleni oltásra. A fiatalok oltása május 13-án kezdődik Pfizer-vakcinával.
>>www.eeszt.gov.hu<<

Otthonában elkülönített beteg/fertőzött izolációjának megszüntetési kritériuma:

Az a személy, aki legalább 3 napja láztalan, légúti tünetei megszűntek, és a tünetek kezdete után legalább 10 nap eltelt, gyógyultnak nyilvánítandó. Tünetmentes fertőzöttek izolációját a fertőzés igazolása utáni 10. napon lehet feloldani.

Àllásfoglalás az igazolásokról covid-19 járvány alatt

Kedves Családok!

Az új koronavírus járvány kapcsán szigorú eljárásrendhez kell tartanunk magunkat, mérlegelési lehetőségünk nincs. Az intézmények újraindulásához is kaptunk útmutatást, amelyek még több kérdést felvetnek. Amíg új utasítást nem kapunk, az alábbiakat kell betartanunk, és ebben kérjük az Önök együttműködését is!

Az alábbi tünetekkel rendelkező gyerekek elkülönítése szükséges, ugyanis koronavírusra utalhatnak a panaszok:

 • láz

 • köhögés

 • nehézlégzés

 • hirtelen kezdetű szaglásvesztés, ízérzés zavara vagy hiánya

 • kevésbé specifikus tünetek, de szintén elkülönítésre van szükség: fejfájás, hidegrázás, izomfájdalom, fáradékonyság, hányás és/vagy hasmenés

Mit ír elő az eljárásrend az otthon történő elkülönítésre?

"A beteg gyermek legalább 3 napja láztalan, légúti tünetei megszűntek, és a tünetek kezdete után legalább 10 nap eltelt, gyógyultnak nyilvánítandó. Tünetmentes fertőzöttek izolációját a fertőzés igazolása utáni 10. napon lehet feloldani."

Azaz minimum 10 napig otthon kell maradnia a gyermeknek, ha a fenti tünetek egyike is érvényesül!

Tudjuk, hogy ez számtalan esetben nehéz helyzetet fog okozni, azonban ezek a döntések a járvány további terjedésének megelőzését szolgálják. Amennyiben lesz változtatás, tájékoztatni fogjuk Önöket!

 

Forrás:

Nemzeti Népegészségügyi Központ Eljárásrend a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban (követendő járványügyi és infekciókontroll szabályok, 2020. június 12

5. sz. melléklet – COVID-19 eljárásrend 2020. június 11. A betegek kórházból történő elbocsátásának, illetve az elkülönítés feloldásának kritériumai COVID-19 fertőzés kapcsán

Nemzeti Népegészségügyi Központ Eljárásrend a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban, A 2020. június 11-i eljárásrend 2.2 pontjának módosítása.

Tisztelt Szülők!

 

A jelenleg érvényben lévő szabályok alapján a rendelőbe csak a háziorvosukkal történt előzetes telefonos egyeztetést követően, az orvos beleegyezésével lehet bejönni! Azt a gyermeket, akinek nincsenek súlyos tünetei, s a szülő előzőleg nem telefonált, nem áll módunkban megvizsgálni. Későbbi időpont egyeztetésre lehetőséget adunk, amennyiben a gyermek állapota mindenképp orvosi vizsgálatot igényel. 

A rendelő ajtaját zárva tartjuk.

Megértésüket kérjük.

>>Miért nem fogad a gyermekorvosom, mikor a segítségét kérem?​<<

Tisztelt Szülők!

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a rendelő dolgozóinak és pácienseinek védelme érdekében 2020. március 18-tól visszavonásig az alábbi változások lépnek életbe:

 • Beteget csak súlyos, indokolt esetben fogadunk.

 • Rendelésre kizárólag a háziorvossal történt előzetes telefonos egyeztetést követően jöhetnek.

 • A váróteremben egyszerre csak 1 gyermek és 1 szülő tartózkodhat.

 • A receptek, beutalók kiadása egyesével fog történni, mindig csak az a szülő tartózkodhat a helyiségben, akinek a papírjait kiadjuk.

 • Az új rendelet értelmében a gyermek TAJ-száma ismeretében bárki kiválthatja az EESZT-n keresztül felírt e-recepteket, papír alapú recept
  nélkül is.

Türelmüket, megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Szülőként mit tegyek a járvány idején, ha lázas lesz a gyerek?

 

>>Őrzők Facebook<<

Praktikus tanácsokat hallhattok, és a veszélyhelyzeti gyermekgyógyászati ellátás részleteit is bemutatjuk. Hogyan működik a háziorvosi és a kórházi ellátás a járvány idején? Hova fordulhatok, ha baj van? Mit jelent és miben segít a telemedicina? 

Köszöntjük a Zuglói Önkormányzat Egészségügyi Szolgálat területén kialakított Rózsavölgyi Körzeti Gyermekrendelő honlapján. Az új és modern társasház földszintjén kialakított rendelő korszerű berendezésekkel, diagnosztikai készülékekkel és infrastruktúrával van felszerelve. A rendelőben felkészült és tapasztalt orvosok, asszisztensek, és személyzet foglalkozik a gyógyulásra váró újszülött babákkal és gyermekekkel. A hagyományos orvoslási eljárások mellett lehetőséget biztosítunk egyéb kiegészítő gyógymódok megismeréséhez és gyakorlati alkalmazásához. Reméljük, egyéb általános és gyakorlati orvosi tanácsainkkal a honlapon megfelelő tájékoztatást tudunk nyújtani a gyakran előforduló gyermekbetegségek tüneteivel, szakszerű kezelésével kapcsolatban. Kérjük, fáradjanak be...

A Rózsavölgyi gyermekrendelő címe:

>>1141 Budapest, Lőcsei utca 24-26.<<

Fontos orvosi tanácsok. javaslatok:

>>Mikor forduljunk sürgősséggel gyermekgyógyászati ellátáshoz, ügyelethez?<<


A
z Országos Gyermekegészségügyi Intézet és a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének ajánlása

Gyermekorvosi Ügyelet címe:

>>1138 Budapest, Révész u. 10.<<

Hírdetmények, értesítések

>>Pénteki rendelések<<

Tisztelt Szülők!

 

Indul a 12-16 éves fiatalok koronavírus elleni oltása is Pfizer oltóanyaggal. 

Regisztráció, illetve bővebb információ céljából látogassanak el a >>vakcinainfo.gov.hu<< oldalra!

 

Kérjük, oltassák be magukat és gyermeküket is, hogy véget érhessen a pandemia időszaka és fellélegezhessünk! Az oltás életeket ment!