Otthonában elkülönített beteg/fertőzött izolációjának megszüntetési kritériuma:

Az a személy, aki legalább 3 napja láztalan, légúti tünetei megszűntek, és a tünetek kezdete után legalább 10 nap eltelt, gyógyultnak nyilvánítandó. Tünetmentes fertőzöttek izolációját a fertőzés igazolása utáni 10. napon lehet feloldani.

Àllásfoglalás az igazolásokról covid-19 járvány alatt

Kedves Családok!

Az új koronavírus járvány kapcsán szigorú eljárásrendhez kell tartanunk magunkat, mérlegelési lehetőségünk nincs. Az intézmények újraindulásához is kaptunk útmutatást, amelyek még több kérdést felvetnek. Amíg új utasítást nem kapunk, az alábbiakat kell betartanunk, és ebben kérjük az Önök együttműködését is!

Az alábbi tünetekkel rendelkező gyerekek elkülönítése szükséges, ugyanis koronavírusra utalhatnak a panaszok:

 • láz

 • köhögés

 • nehézlégzés

 • hirtelen kezdetű szaglásvesztés, ízérzés zavara vagy hiánya

 • kevésbé specifikus tünetek, de szintén elkülönítésre van szükség: fejfájás, hidegrázás, izomfájdalom, fáradékonyság, hányás és/vagy hasmenés

Mit ír elő az eljárásrend az otthon történő elkülönítésre?

"A beteg gyermek legalább 3 napja láztalan, légúti tünetei megszűntek, és a tünetek kezdete után legalább 10 nap eltelt, gyógyultnak nyilvánítandó. Tünetmentes fertőzöttek izolációját a fertőzés igazolása utáni 10. napon lehet feloldani."

Azaz minimum 10 napig otthon kell maradnia a gyermeknek, ha a fenti tünetek egyike is érvényesül!

Tudjuk, hogy ez számtalan esetben nehéz helyzetet fog okozni, azonban ezek a döntések a járvány további terjedésének megelőzését szolgálják. Amennyiben lesz változtatás, tájékoztatni fogjuk Önöket!

 

Forrás:

Nemzeti Népegészségügyi Központ Eljárásrend a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban (követendő járványügyi és infekciókontroll szabályok, 2020. június 12

5. sz. melléklet – COVID-19 eljárásrend 2020. június 11. A betegek kórházból történő elbocsátásának, illetve az elkülönítés feloldásának kritériumai COVID-19 fertőzés kapcsán

Nemzeti Népegészségügyi Központ Eljárásrend a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban, A 2020. június 11-i eljárásrend 2.2 pontjának módosítása.

Tisztelt Szülők!

 

A jelenleg érvényben lévő szabályok alapján a rendelőbe csak a háziorvosukkal történt előzetes telefonos egyeztetést követően, az orvos beleegyezésével lehet bejönni! Azt a gyermeket, akinek nincsenek súlyos tünetei, s a szülő előzőleg nem telefonált, nem áll módunkban megvizsgálni. Későbbi időpont egyeztetésre lehetőséget adunk, amennyiben a gyermek állapota mindenképp orvosi vizsgálatot igényel. 

A rendelő ajtaját zárva tartjuk.

Megértésüket kérjük.

>>Miért nem fogad a gyermekorvosom, mikor a segítségét kérem?​<<

Tisztelt Szülők!

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a rendelő dolgozóinak és pácienseinek védelme érdekében 2020. március 18-tól visszavonásig az alábbi változások lépnek életbe:

 • Beteget csak súlyos, indokolt esetben fogadunk.

 • Rendelésre kizárólag a háziorvossal történt előzetes telefonos egyeztetést követően jöhetnek.

 • A váróteremben egyszerre csak 1 gyermek és 1 szülő tartózkodhat.

 • A receptek, beutalók kiadása egyesével fog történni, mindig csak az a szülő tartózkodhat a helyiségben, akinek a papírjait kiadjuk.

 • Az új rendelet értelmében a gyermek TAJ-száma ismeretében bárki kiválthatja az EESZT-n keresztül felírt e-recepteket, papír alapú recept
  nélkül is.

Türelmüket, megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Szülőként mit tegyek a járvány idején, ha lázas lesz a gyerek?

 

>>Őrzők Facebook<<

Praktikus tanácsokat hallhattok, és a veszélyhelyzeti gyermekgyógyászati ellátás részleteit is bemutatjuk. Hogyan működik a háziorvosi és a kórházi ellátás a járvány idején? Hova fordulhatok, ha baj van? Mit jelent és miben segít a telemedicina? 

Köszöntjük a Zuglói Önkormányzat Egészségügyi Szolgálat területén kialakított Rózsavölgyi Körzeti Gyermekrendelő honlapján. Az új és modern társasház földszintjén kialakított rendelő korszerű berendezésekkel, diagnosztikai készülékekkel és infrastruktúrával van felszerelve. A rendelőben felkészült és tapasztalt orvosok, asszisztensek, és személyzet foglalkozik a gyógyulásra váró újszülött babákkal és gyermekekkel. A hagyományos orvoslási eljárások mellett lehetőséget biztosítunk egyéb kiegészítő gyógymódok megismeréséhez és gyakorlati alkalmazásához. Reméljük, egyéb általános és gyakorlati orvosi tanácsainkkal a honlapon megfelelő tájékoztatást tudunk nyújtani a gyakran előforduló gyermekbetegségek tüneteivel, szakszerű kezelésével kapcsolatban. Kérjük, fáradjanak be...

A Rózsavölgyi gyermekrendelő címe:

>>1141 Budapest, Lőcsei utca 24-26.<<

Fontos orvosi tanácsok. javaslatok:

>>Mikor forduljunk sürgősséggel gyermekgyógyászati ellátáshoz, ügyelethez?<<


A
z Országos Gyermekegészségügyi Intézet és a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének ajánlása

Gyermekorvosi Ügyelet címe:

>>1138 Budapest, Révész u. 10.<<

Hírdetmények, értesítések

>>Pénteki rendelések<<

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now